Hedmark fylkeskommune / Politikk / Råd og utvalg / Ungdommens fylkesting

Kontaktpersoner

Janne Vikerødegården

Rådgiver

Mob: 97578448

send e-post

 

Medlemmer i UFT pr 19.01.2016

Møteplan for UFT

Ungdommens fylkesting

Søk om midler til ungdomstiltak!

Søk om midler til ungdomstiltak!

Ungdommens Fylkesting fordeler 100 000 kroner til tiltak av, for og med ungdom i Hedmark fylke. Midlene deles ut til tiltak som kommer ungdom i alderen 13-25 år til gode. Søknadsfristen er 22. februar 2016.

Invitasjon til framtidsverksted 12. og UFT-møte den 13. februar

Invitasjon til framtidsverksted 12. og UFT-møte den 13. februar

Fredag 12. februar inviterer Ungdommens Fylkesting to representanter fra hver kommune og utvalgte gjester til framtidsverksted på Hamar. Dagen etter, lørdag den 13.2. inviteres alle representanter og vararepresentanter til ordinært møte i Ungdommens Fylkesting også på Hamar. Meld deg på i dag! Fristen gikk egentlig ut 1.2., men vi holder fortsatt åpnet for påmeldinger.

Takk for et godt høstmøte

Takk for et godt høstmøte

Det var rekordstor oppslutning om høstmøtet i Trysil med 52 deltakere, hvorav 33 var representanter fra kommunene i Hedmark. Nå satser vi på enda bedre oppslutning fra kommunene når vi skal møtes igjen, 12. og 13. februar, se egen sak. I tillegg til representanter fra kommunene deltok politiske ungdomspartier, Ungdommens Fylkesting og tilsvarende i andre kommuner, tidligere UFTere, representanter fra fylkesrådet og tre fra administrasjonen i fylkeskommunen.

UFT'ere har vært debattledere

UFT'ere har vært debattledere

I år har fylkeskommunen gjennomført et prøveprosjekt hvor Ungdommens Fylkesting stilte med debattledere på halvparten av skoledebattene på de videregående skolene i fylket. Ungdommens Fylkesting var også med på å utforme en felles modell for gjennomføring av valgtorg og skoledebatter på alle de videregående skolene. Fra Fylkestingets talerstol fortalte Lasse Juliussen på desembermøtet i 2015 at Ungdommens Fylkestings bidrag i skolevalgene ble satt stor pris på og at vi vil bli bedt om å bidra i enda større grad ved neste skolevalg. 

Velkommen på høstmøtet 14.-15. november

Velkommen på høstmøtet 14.-15. november

Årets høstmøte blir på Trysil Hotell 14.-15. november. I denne artikkelen legger vi ut informasjon om møtet, alt fra praktiske opplysninger til saksliste og sakspapirer.

Høstmøtet fungerer som Ungdommens Fylkestings årsmøte. Her velger vi nytt arbeidsutvalg og handlingsprogram som bestemmer saker arbeidsutvalget skal følge opp. Hva synes du er viktig at UFT jobber med?

Pr 29.10 er vi 39 påmeldte deltakere. Fristen for påmelding gikk ut 1. november, men vi tar imot etterpåmeldinger helt frem til fredag 13.11. eller hotellet blir fullt.

Takk for en fin opplæringshelg!

Takk for en fin opplæringshelg!

"Hadde vi visst at opplegget var sånn, skulle vi fått med oss fler!" var konklusjonen etter opplæringshelgen.

17 fornøyde ungdommer har lært tale og debatteknikk på Løten. Nedenfor finner du noen av tipsene de fikk.

Det blir gøy på tale og debatt!

Tale- og Debattopplæringa 2015

Alle som er representanter og vararepresentanter i Ungdommens Fylkesting er invitert til opplæring i tale- og debatteknikk på Rosenlund Park i Løten 3.-4. oktober.

Slik ble årets ungdomsmidler fordelt

Slik ble årets ungdomsmidler fordelt

Se hvem som får glede av midlene Ungdommens Fylkesting deler ut.

Hvor kan vi finne deg?

Hvor kan vi finne deg?

Alle representanter og vararepresentanter må sende oss kontaktinformasjon i dette skjema. Uten denne informasjon om deg, er det vanskelig å innkalle deg til møtene våre. I tillegg ønsker vi informasjon om foresatte hvis noe akutt skulle skje, sånn som sykdom eller liknende.

Er du under 18 år, må i tillegg foresatte underskrive på dette skjema:

 

Informasjon fra vårmøtet

Informasjon fra vårmøtet

40 ungdommer deltok på vårmøtet, det er nesten ny rekord fra sju år tilbake. Vil rekorden slås på neste møte 14.-15. november, eller også på opplæringshelgen 3.-4. oktober?
Til tross for delvis mangel på internett, talerstol og mulighet for kopiering, gjennomførte vi et godt og inspirerende møte. Her finner du mer informasjon.