English a A
For å endre tekststørrelsen, hold inne Ctrl (Windows/Linux) eller Cmd (Mac) og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske

Nyheter

Bilde av Kate Langsethagen
Fylkesrådet får ny politisk rådgiver

Kate Franklin Langsethagen (40) blir ny politisk rådgiver for fylkesrådet fra 1. januar 2018.

Lise Cathrine Pedersen på talerstolen
Kulturkortet i Hedmark får internasjonal oppmerksomhet

Prosjektleder Lise Cathrine Pedersen ble invitert til Helsinki for å snakke om ordningen med kulturkortet for ungdom i Hedmark.

Se budsjettbehandlingen i opptak!

Tirsdag behandlet fylkestinget blant annet økonomiplan 2018-2021 og årsbudsjett 2018. Et effektivt fylkesting gjorde seg ferdig med restene av sakene også og onsdagens møte er dermed avlyst.

bilde av forside
Fylkesstatistikk for Hedmark 2017

I fylkesstatistikken for Hedmark som nettopp er ferdigstilt finner du de nyeste faktaene om temaer som befolkningsutvikling, folkehelse, utdanning, arbeidsliv, næringsliv, kultur, samferdsel og klima.

En kandidat får utdelt fagbrevet av Turid Borud
271 fikk utdelt fagbrev

I høst har det vært arrangert fagbrevutdelinger fire steder i fylket. Til sammen har 271 kandidater fått utdelt sitt fagbrev på disse arrangementene.

Aasa Gjestvang overrekker blomster til Anna Martha van Grieken
Anna Martha van Grieken fikk pedagogisk pris

Anna Martha van Grieken på Jønsberg videregående skole er årets vinner av fylkeskommunens pedagogpris. Kristin Kjølvang fra Trysil videregående skole og Erlend Kvittum Nytrøen fra Nord-Østerdal videregående skole vant hver sin elevpris.

Millionsatsing på veg og skole

Fylkesrådet  har presentert sitt forslag til årsbudsjett for 2018 og økonomiplan for perioden 2018-2021.

Folkemengde i Strandgata i Hamar
Fortsatt vekst i Hedmark

30. september var det registrert 196 731 personer i Hedmark. Det er en økning på 541 innbyggere fra 1. januar. Tre av kommunene på Hedmarken øker mest.

Anne Karin Torp Adolfsen
Mjøsbyen skal styrke Innlandet

- Når vi klarer å stå sammen, være tydelige og si at Mjøsbyen er viktig for Innlandet, så er det lettere å lykkes og få større gjennomslag nasjonalt, sa Anne Karin Torp Adolfsen på samlingen for felles areal- og transportplan.

Vil gi tilskudd til flere barn og unge

Fylkesrådet har vedtatt nye retningslinjer for tilskudd til barne- og ungdomsaktivitet, noe som vil gjøre at flere organisasjoner oppfyller søkekriteriene.

Thomas Breen
- Samarbeid er nøkkelen for å lykkes med bioøkonomi

Dessuten mener fylkesråd Thomas Breen at folk i Hedmark og Oppland gjerne kan være mer stolt av hva vi får til innenfor bioøkonomisatsingen.

Bilde av Øystein Sunde
Sunde får kulturprisen 2017

Artisten og moromannen Øystein Sunde tildeles Hedmark fylkeskommunes kulturpris for 2017.

Frykter krepsepest i Eidskog

Det er oppdaget krepsepest i Eda kommune i Sverige. Nå gjør Hedmark fylkeskommune i samarbeid med andre fagfolk tiltak for å begrense skaden på norsk side.

De seks medlemmene i forhandlingsutvalget samlet.
Har tro på en ny fylkeskommune

Fylkesrådsleder i Hedmark Per-Gunnar Sveen mener et sammenslått Hedmark og Oppland kan bli en sterkere aktør nasjonalt i flere sammenhenger.

Boliger og husholdninger
Mer enn 35 000 hedmarkinger bor alene

Likevel er det bare 10 000 leiligheter i boligblokk, mens det er 70 000 eneboliger i Hedmark.

Even Aleksander Hagen og Per-Gunnar Sveen
Se felles fylkesting for Hedmark og Oppland i opptak!

Sammenslåing var tema i felles fylkesting for Hedmark og Oppland 24. oktober. Du kan se debattene i både fellestinget og møtet i Hedmark fylkesting i nett-tv.

Glomma
Reagerer på endringer i vannforvaltningen

Hedmark fylkeskommune har ansvaret for vannområdene Glomma og Grensevassdragene i samarbeid med tilstøtende regioner. Nå vil staten ta vannforvaltningen selv over hele landet, og slikt skaper bølger – både hos vannforvaltere og i forbindelse med regionreformen.

Tonje Wahl Evensen, Kristoffer Grøtan Olsen og Dag Rønnning
Gründerpris for hundeutstyr

Tonje Wahl Evensen og Kristoffer Grøtan Olsen får prisen Årets unge gründer 2017 for bedriften Non-Stop Dogwear. Bedriften designer og utvikler seletøy og annet utstyr til hund.

Janne D.S. Dimitrova
Får smake på livet som toppleder

Janne D.S. Dimitrova (18) skal være leder for FN-sambandet for en dag. Denne muligheten får hun på grunn av sitt arbeid i en ungdomsbedrift på Hamar katedralskole.

Skiltet bygdeborg på Hølberget ved Næra i Ringsaker

To nye formidlingsskilt er nå satt opp ved bygdeborgen på Hølberget. Bygdeborgen ligger på et nes ved et sund i innsjøen Næra. 

Side 1 av 39 Neste