English a A
For å endre tekststørrelsen, hold inne Ctrl (Windows/Linux) eller Cmd (Mac) og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske

Nyheter

Anne Karin Torp Adolfsen - portrett
Trakk fram Dovrebanen og E16 i NTP-høring

Fylkesråd Anne Karin Torp Adolfsen deltok på høringen om Nasjonal transportplan (NTP) i transport- og kommunikasjonskomiteen onsdag. Hun presiserte at de største behovene i Hedmark gjelder veg- og jernbaneprosjekter som binder regioner og landsdeler sammen.

Bli hørt av politikerne!

Du kan fremme innbyggerforslag elektronisk på minsak.no hvis du har en sak du mener politikerne bør ta opp.

Per-Gunnar Sveen og Haavard Elstrand
Vil ha Landbruksdirektoratet til Mjøsregionen

Landbruksdirektoratet skal vurderes for utflytting fra Oslo. Fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen og landbruksdirektør Haavard Elstrand hos Fylkesmannen i Hedmark mener den naturlige plasseringen er i Mjøsregionen.

Ei jente får vasket håret i en frisørsalong
Skole-NM for første gang

Konkurranse som pedagogisk metode har vært brukt for lærlinger i mange år. 26. og 27. april arrangeres Skole-NM for elever på VG2 yrkesfag for første gang.

Kvist med blad
Enighet om bioøkonomistrategi

Biokøkonomistrategien for Innlandet er vedtatt av et enstemmig fylkesting. Innlandet har med sine naturressurser, næringsstruktur, sterke yrkes- og kompetansemiljøer og komplette verdikjeder de beste forutsetninger for å ta en ledende posisjon som en nasjonal bioøkonomiregion.

Nasjonal transportplan 2018-2029 fra Hedmark

Nasjonal Transportplan (NTP) er lagt fram av regjeringen. Fylkesrådet registrerer at flere Innlandsprosjekter skyves ut i tid.

Per-Gunnar Sveen
Regjeringen vil slå sammen Hedmark og Oppland fylkeskommuner

I stortingsproposisjonen om regionreform foreslår regjeringen at Hedmark og Oppland fylkeskommuner slås sammen. Fylkesrådsleder i Hedmark, Per-Gunnar Sveen mener regjeringen viser liten vilje til å tilføre den nye fylkeskommunen nye oppgaver.

Fylkestingene i Hedmark og Oppland i konferansesal
Hedmark og Oppland i felles fylkesting

Onsdag behandlet fylkestingene i Hedmark og Oppland blant annet bioøkonomistrategien for Innlandet 2017-2024.

Kristin S. Gangås, Dag Rønning, Inger-Johanne Tollaas, Even Aleksander Hagen, Tor S. Rugsveen og Harry Andreassen.
Treprisen til Statsbygg og Høgskolen i Innlandet

Treprisen for Innlandet 2017 tildeles Statsbygg og Høgskolen i Innlandet for det nye administrasjons- og undervisningsbygget ved Campus Evenstad.

Fylkestinget samlet i konferansesalen
Fylkestinget vedtok at ingen skoler skal legges ned

Tirsdagens møte i Hedmark fylkesting er avsluttet. I saken om justering av skole- og tilbudsstruktur i videregående opplæring ble komiteens innstilling vedtatt.

Per-Gunnar Sveen
Første tildeling i ny støtteordning til orienteringsløp

Fylkesrådet har bevilget et tilskudd på 200 000 kroner til utvikling av «Pinseløpene i orientering» og NM sprint 2017 i regi av Hamar- og Løten Orienteringsklubber. 

17 listeforslag i Hedmark

31. mars var siste frist for å komme med listeforslag i Hedmark for stortingsvalget 2017. Da var det kommet inn 17 forslag.

Ni kilometer asfalt på fylkesveg 216

Det vil lukte asfalt på Sjusjøvegen i august. Da får 8937 meter av fylkesvegen nytt, svart dekke.

Euromontana fant gode eksempler på miljøvennlig trebruk i Hedmark

Euromontana, den europeiske organisasjonen for fjellpolitikk, har samla gode eksempler på miljøvennlig og innovativ bruk av tre. To av de 11 eksemplene kommer fra Hedmark.

Nær 1,5 millioner kroner til friluftsaktiviteter

Hedmark fylkeskommune deler i år ut 1 436 000 kroner til friluftsaktiviteter.

Nesten 1 million til merking av turløyper og stier

Hedmark fylkeskommune og Gjensidigestiftelsen bevilger 925 000 kroner til merking av turløyper og stier.

Russelue
Gode råd for russetiden

Russetiden nærmer seg, og de videregående skolene i Hedmark fylkeskommune ønsker å legge til rette for at dette blir ei fin og trygg tid for avgangselevene. Samtidig målet at flere elever skal fullføre og bestå opplæringen.

Kari Anne Jønnes, Øystein Bø, Sigurd Tremoen, Sigbjørn Johnsen, Per-Gunnar Sveen og Even Aleksander Hagen i en gang på Forsvarsdepartementet.
Cybersikkerhet tema i departement og på Stortinget

En stor delegasjon med både politikere og fagpersoner fra Innlandet reiste torsdag til Oslo for å snakke med sentrale politikere om det tunge kompetansemiljøet regionen har innen cyber- og informasjonssikkerhet.

Fylkesbiblioteket får nygammal pris

Fylkesbiblioteket i Hedmark blir neste onsdag tildelt Bibliotekprisen for Hedmark 2016.

Utforsker samarbeid med Kina

Representanter fra Innlandet, blant annet fra Hedmark fylkeskommune, har vært på studietur til Kina for å se på mulighetene for et samarbeid.

Side 1 av 36 Neste