To nye rektorer tilsatt

Kjell Åge Bjørsrud (60), Hamar og Ingvild Rønn Sætre (46), Sør-Fron er tilsatt som rektorer ved henholdsvis Ringsaker videregående skole og Hamar katedralskole.

Kjell Åge Bjørsrud og Ingvild Rønn Sætre

Kjell Åge Bjørsrud og Ingvild Rønn Sætre skal fra august lede henholdsvis Ringsaker videregående skole og Hamar katedralskole.

Foto: Gaute Moen/Privat

Bjørsrud forlater med det Jønsberg videregående skole etter 11 år som rektor der.

- Det er med ydmykhet jeg har takket ja til tilbudet. Samtidig blir det helt klart spesielt å slutte på Jønsberg. 11 år er lang tid, sier Bjørsrud.

- Jobben som rektor på Ringsaker er veldig spennende. Det er blitt en ny skole, og vi får alle muligheter til å utvikle skolen videre.  Det blir en oppgave som kommer til å inkludere alle ansatte, sier Kjell Åge Bjørsrud.

Lang fartstid

Bjørsrud, som har en bachelor i maskinteknikk og master i offentlig ledelse, i tillegg til utdanning innen pedagogikk, informatikk og matematikk, har vært ansatt i Hedmark fylkeskommune siden 1985. Han tiltrer stillingen ved Ringsaker videregående skole 1. august.

Ingvild Rønn Sætre er i dag rektor ved Vinstra vidaregåande skule i Oppland. Før hun ble rektor i 2014, var hun avdelingsleder ved samme skole. Hun har også vært lærer og oppvekstleder i Sør-Fron kommune. I tillegg til lærerutdanningen har Ingvild Rønn Sætre en master i utdanningsledelse.

- Det blir spennende med en ny arbeidsplass og et nytt miljø, sier Ingvild Rønn Sætre.

- Det å drive skole er lagarbeid. Jeg har hørt mye positivt om Hamar katedralskole, og sammen skal vi løse oppgavene og utvikle skolen videre, sier den nye rektoren.

Ingvild Rønn Sætre regner med å være på plass til skolestart i midten av august.

Gode ansettelser

Fylkessjef for videregående opplæring Tore Gregersen er fornøyd med ansettelsene.

- Kjell Åge har vært en god rektor og leder på Jønsberg videregående skole. Gjennom lederskapet hans har skolen hatt en god utvikling som har gitt god søkning og gode elevresultater. Vi har store forventninger til ham som ny rektor ved Ringsaker videregående skole, sier Tore Gregersen.

- Ingvild kommer til en veldrevet skole. Hennes erfaring, spesielt fra Vinstra vidaregåande skule, vil være viktig i rektorgjerningen ved Hamar katedralskole. Hun har en lederstil som vil videreføre den gode utviklingen skolen er i, sier Tore Gregersen.