Internasjonalt Samarbeid

Internasjonalt samarbeid er en integrert del av Hedmark fylkeskommunes oppdrag som regional samfunnsutvikler.

Hedmark fylkeskommune arbeider internasjonalt gjennom Interreg Sverige-Norge, deltakelse i  europeiske prosjekter og programmer, medlemskap i internasjonale nettverk og organisasjoner, og i samarbeid med lokale og regionale Hedmarksaktører.

Nyheter:

EU-prosjekt inspirerer

Næringsutviklere, kulturaktører, og innovatører var nylig samlet i Hamar for å høre erfaringer og resultater fra EU-prosjektet I-SPEED. 

Stillbilde av ungdom som hjelper hverandre gjennom hinderløpyen.
Lærte lederskap i hinderløypa

Lederskap i praksis var et av punktene på dagsordenen da Ungt Entreprenørskap Hedmark sammen med UF Dalarna arrangerte et lærerseminar og lederkurs for ungdomsbedriftsledere.

Illustrasjon mann holder nettbrett
EU-prosjekt inspirerte

Nylig var næringsutviklere, kulturaktører og innovatører samlet i Hamar for å høre erfaringer og resultater fra EU-prosjektet I-SPEED 

Franske snøeksperter på studiebesøk i Trysilfjellet for å lære om Green-prosjektet.
Grønn vintersport er mulig!

Prosjektet Green har allerede ført til gode miljøtiltak for skidestinasjonene i Trysil og i Dalarna, Sverige. Flere tiltak skal iverksettes nå som prosjektet er over i en mer praktisk rettet fase under navnet Green 2020.

Storflyplass i Sälen?

- Med en målsetting om 220.000 innbyggere innen 2020 bør vi se på alle initiativ for vekst og utvikling med interesse, sier fylkesråd for samferdsel og miljø Anne Karin Torp Adolfsen. 

Bilde av Njål Føsker og politikere fra europeiske partnerregioner i ISPEED-prosjektet.
Henter inspirasjon fra Europa

Fylkesrådsleder Njål Føsker deltar i den politiske styringsgruppen i reiselivsprosjektet ISPEED. Nylig var han på prosjektmøte i Warszawa for å hente inspirasjon.

Bilde ikke tilgjengelig Interreg internasjonaliserer norske fylker

Interreg.no skriver om Interreg som en katalysator for å fremme regionenes utvikling gjennom deltakelse i internasjonalt samarbeid. Resultatene taler for seg selv, mener Jan Edøy, norsk regionalråd i Brussel.

Les hele saken her.

Forrige Side 2 av 2