Hvordan starte egen bedrift?

 

Har du en forretningside og ønsker å starte for deg selv?

Har du en forretningside du ønsker å realisere og vet ikke hvor du skal starte?
Som etablerer kan det være vanskelig å vite hva du må gjøre og hvem du skal forholde deg til. Fylkeskommunen har derfor laget en kort oversikt over hvor du skal gå og hvem du skal snakke med.

 

Hvem skal jeg kontakte?

Først tar du kontakt med din lokale kontakt i kommunen.
Her vil du få informasjon og veiledning om det å starte en bedrift.
Kontakten din vil være en god samtalepartner og vite hvor du kan finne svar på mange av spørsmåla dine. Han/hun vil også kunne gi deg svar på om din forretningside oppfyller Innovasjon Norge sine krav for finansiering, om næringshagen kan være til nytte for deg, eller om du har en kunnskapsintensiv ide som skal henvises videre til Hedmark Kunnskapspark.

  

Finn din kontakt i infoboksen til høyre.

 

Kurs

Hedmark fylkeskommune tilbyr etablererkurs til alle innbyggere i Hedmark.

Kursa arrangeres av AButvikling med underleverandører, på oppdrag fra Hedmark fylkeskommune. De arrangeres 1-2 ganger i hver region i halvåret.

  

Hvorfor gå på kurs?

Å etablere en bedrift krever kunnskap om produktet eller tjenesten du skal selge – men også om svært mange andre ting. Hvilket marked skal du selge i, og hvilken pris må du ta for å få nok salg og god nok lønnsomhet? Hvordan styrer du økonomien? Hvordan utformer jeg en forretningsplan? Hvilke formelle krav må du oppfylle?
På etablererkurs får du både kunnskap og veiledning slik at du bedre kan besvare disse spørsmåla.

Mer informasjon om etablererkursene finner du her

 

Skatteetaten

Skatt Øst arrangerer kurs med tema som regnskap, skatt og merverdiavgift. Dette er korte kurs som arrangeres flere steder i fylket, med vekt på enten aksjeselskap eller enkeltpersonforetak. Kurset passer for alle som har etablert bedrift for første gang.

Les mer om kursa til Skatteetaten her