Fjellnettverket

Bilde av fjellandskap og en regnbue
Foto: Torunn Kornstad

Fjellnettverket (tidligere Fjellregionsamarbeidet) er et politisk nettverk for kommuner, regionråd og fylkeskommuner i Sør-Norge som arbeider for levende og livskraftige fjellbygder.

Hedmark fylkeskommune er medlem sammen med fylkeskommunene Buskerud, Oppland og Telemark, regionene Fjellregionen, Nord-Gudbrandsdal, Midt-Gudbrandsdal, Valdres og Hallingdal, og enkelt- kommunene Nordre Land, Øyer, Krødsherad, Rollag, Hjartdal, Tinn og Vinje.

Euromontana fant gode eksempler på miljøvennlig trebruk i Hedmark

Euromontana, den europeiske organisasjonen for fjellpolitikk, har samla gode eksempler på miljøvennlig og innovativ bruk av tre. To av de 11 eksemplene kommer fra Hedmark.

Tynset i forgrunnen, Tronfjell bak
Midler til fjellkommunene

Aktører i fjellkommuner i Hedmark kan søke om midler til fremtidens byggeløsninger, der blant annet lokale byggematerialer og klimavennlighet er viktige stikkord.

Styret i Fjellnettverket kritisk til forslaget til statsbudsjett

Styret i Fjellnettverket var i starten av november samla på Beitostølen. I forbindelse med de store endringene og nedskjæringene i midlene til regional utvikling ble det vedtatt en uttalelse der det går fram at styret er kritisk til forslaga.

Sekretariatet for Fjellnettverket lokaliseres fast på Geilo

Rådet i Fjellnettverket møttes på Rjukan tidlig i juni til sitt årlige møte. Den viktigste saken var hvor sekretariatet skal lokaliseres, etter at dette tidligere har ambulert med hvor lederen kom fra.

Navneskifte til Fjellnettverket

På ekstraordinært rådsmøte 13. november 2014 bestemte Rådet at Fjellregionsamarbeidet skifter navn til Fjellnettverket. Rådsmøtet var lagt til årets Fjellkonferanse, som gikk av stabelen på Norefjell i Krødsherad.