Elev

På disse sidene samler vi informasjon til elever på videregående skole og deres foresatte.

Nye fraværsgrenser for udokumentert fravær:

Fra 1.august 2016 er det innført en nasjonal fraværsgrense (ekstern lenke) for udokumentert fravær i videregående skole. Hensikten er å motivere elevene til jevn innsats og forhindre skulk. Les mer om fravær her.

Portalen:

Hedmark fylkeskommune har en egen portal for elever som gir tilgang til en rekke tjenester. Portalen har Feide-pålogging. Nye elever som har oppgitt sitt mobilnummer da de søkte skoleplass, kan få passord til passord til Portalen her.

Læringsplattformen itslearning:

Itslearning er læringsplattform for de videregående skolene i Hedmark fylkeskommune fra høsten 2016. Du kan logge på læringsplattformen gjennom Portalen.

Office 365 skytjenester:

Alle elever har tilgang til Office 365 skytjenester. Du logger deg på gjennom Portalen. Dokumenter som du legger i mappen Delt med alle som ligger på hver enkelt OneDrive, deler du automatisk med alle brukere, både lærere og elever. Før du begynner å bruke OneDrive skal du slette mappen Delt med alle. Dette er ikke mulig å gjøre sentralt, så det må gjøres av den enkelte bruker. Det er fortsatt mulig å lage andre mapper og dokumenter som kan deles med dem som skal ha tilgang.

Digitale ordbøker:

Våre skoler har nå tilgang til to digitale ordboktjenester:

  1. Ordnett Pluss kan lastes ned lokalt på egen maskin fra Portalen.
  2. Ordnett online får man tilgang til ved å klikke her. Trykk på den grønne knappen «Logg inn», velg Feide og fyll ut brukernavn og passord.

 Online-tjenesten kan brukes på både maskin, nettbrett og telefon.

Brukerveiledning finner du her.

Programvare for lese - og skrivestøtte :

Hedmark fylkeskommune har lisenser til programmet Textpilot for elever som trenger lese- og skrivestøtteverktøy. Du kan lese mer om dette under Digitale verktøy i menyen til venstre. Du må ha egen lisens for å ta i bruk Textpilot. Programmet kan lastes ned fra Portalen.Ta kontakt med skolen hvis du har behov for et slik verktøy, så får du tildelt lisens.