Elev

På disse sidene samler vi informasjon til elever på videregående skole og deres foresatte.

Blir du ferdig med videregående opplæring denne våren?

Da må du huske å ta med deg det innholdet du ønsker å ta vare på, både fra læringsplattformen og fra Office 365. Etter 30.juli har du ikke tilgang til disse tjenestene lenger. Dersom du vil overføre innhold til personlig Office 365-konto, må du først laste ned på maskina for så å laste opp igjen til din personlige konto. Ta kontakt med systemansvarlig på skolen dersom du trenger hjelp.

Nye fraværsgrenser for udokumentert fravær:

Fra 1.august 2016 er det innført en nasjonal fraværsgrense (ekstern lenke) for udokumentert fravær i videregående skole. Hensikten er å motivere elevene til jevn innsats og forhindre skulk. Les mer om fravær her.

Portalen:

Hedmark fylkeskommune har en egen portal for elever som gir tilgang til en rekke tjenester. Portalen har Feide-pålogging.

Passord:

Passord er strengt personlig og skal aldri oppgis til eller lånes til andre. Passord skal ikke skrives ned noe sted. Ved mistanke om at uvedkommende har fått kjennskap til passordet ditt, skal du endre det med en gang.

Datamaskinen skal låses med passordbeskyttelse når den forlates.

Læringsplattformen itslearning:

Itslearning er læringsplattform for de videregående skolene i Hedmark fylkeskommune fra høsten 2016. Du kan logge på læringsplattformen gjennom Portalen.

Office 365 skytjenester:

Alle elever har tilgang til Office 365 skytjenester. Du logger deg på gjennom Portalen. Dokumenter som du legger i mappen Delt med alle som ligger på hver enkelt OneDrive, deler du automatisk med alle brukere, både lærere og elever. Før du begynner å bruke OneDrive skal du slette mappen Delt med alle. Dette er ikke mulig å gjøre sentralt, så det må gjøres av den enkelte bruker. Det er fortsatt mulig å lage andre mapper og dokumenter som kan deles med dem som skal ha tilgang.

Digitale ordbøker:

Våre skoler har nå tilgang til to digitale ordboktjenester:

  1. Ordnett Pluss kan lastes ned lokalt på egen maskin fra Portalen. Lisensen har begrenset varighet til 2 skoleår. Det medfører at du antagelig må installere en ny versjon en gang i løpet av skoleårene dine. Ta kontakt med systemansvarlig på skolen hvis du trenger hjelp.
  2. Ordnett online får man tilgang til ved å klikke her. Trykk på den grønne knappen «Logg inn», velg Feide og fyll ut brukernavn og passord.

 Online-tjenesten kan brukes på både maskin, nettbrett og telefon.

Brukerveiledning finner du her.

Programvare for lese - og skrivestøtte :

Hedmark fylkeskommune har lisenser til programmet Textpilot for elever som trenger lese- og skrivestøtteverktøy. Du kan lese mer om dette under Digitale verktøy i menyen til venstre. Du må ha egen lisens for å ta i bruk Textpilot. Programmet kan lastes ned fra Portalen.Ta kontakt med skolen hvis du har behov for et slik verktøy, så får du tildelt lisens. Programmet må lastes ned på nytt ved nye versjoner.