Digitale verktøy

 

FEIDE

Hedmark fylkeskommune benytter FEIDE-pålogging til sine tjenester. For å samle de felles tjenestene har vi opprettet en egen startside https://skole.hedmark.org

Når du har logget deg på, vil du få tilgang til flere tjenester.

Portalen

Hedmark fylkeskommune har en egen portal for elever som gir tilgang til en rekke tjenester. Portalen har Feide-pålogging.

Passord

Passord er strengt personlig og skal aldri oppgis til eller lånes til andre. Passord skal ikke skrives ned noe sted. Ved mistanke om at uvedkommende har fått kjennskap til passordet ditt, skal du endre det med en gang.

Datamaskinen skal låses med passordbeskyttelse når den forlates.

Læringsplattformen itslearning

Itslearning er læringsplattform for de videregående skolene i Hedmark fylkeskommune. Du logger deg på læringsplattformen gjennom Portalen.

Innsyn for foresatte til elever under 18 år:

Hedmark fylkeskommune har foreløpig ikke pålogging for foresatte til læringsplattformen. Elevens passord er stengt personlig og skal ikke deles med noen jfr. IT-reglement for elever i videregående skole i Hedmark fylkeskommune. Evt. innsyn i arbeider på læringsplattformen må inntil videre foregå i samarbeid med eleven etter at denne har logget seg på.

Office 365 skytjenester

Alle elever i Hedmark fylkeskommune har tilgang til Office 365 skytjenester. Du får bl.a. e-post, kalender, lagring og Office-pakken. Du logger deg på gjennom Portalen. Mappen Delt med alle skal slettes før du tar i bruk OneDrive til lagring.

Ønsker du å ha med innhold fra Office 365 eller læringsplattformen når du slutter på skolen?

Etter 30.juli det året du slutter, har du ikke tilgang til disse tjenestene lenger. Dersom du vil overføre innhold til personlig Office 365-konto, må du først laste ned på maskina for så å laste opp igjen til din personlige konto. Ta kontakt med systemansvarlig på skolen dersom du trenger hjelp

Digitale ordbøker

Våre skoler har nå tilgang til to digitale ordboktjenester:

  1. Ordnett Pluss lastes ned lokalt på egen maskin. Lisensen har begrenset varighet til 2 skoleår. Det medfører at du antagelig må installere en ny versjon en gang i løpet av skoleårene dine. Ta kontakt med systemansvarlig på skolen hvis du trenger hjelp. Etter installasjon oppdateres den automatisk når du er på nettet, så fremt du ikke endrer innstillingene i programmet. Den lokale versjonen kan brukes selv om du ikke er på nettet og den kan alltid brukes på eksamen. Lisensen har begrenset varighet. Dersom lisensen har utløpt, vil du få melding om det hvis du søker etter ord.
  2. Ordnett online får man tilgang til ved å klikke her. Trykk på den grønne knappen «Logg inn», velg Feide og fyll ut brukernavn og passord. Online-tjenesten kan brukes på både maskin, nettbrett og telefon. Onlineversjonen er tilgjengelig i eksamensnettet når man bruker datamaskin på eksamen.

Brukerveiledning til ordbøkene finner du her.

Programvare for lese - og skrivestøtte

Hedmark fylkeskommune har lisenser til programmet Textpilot for elever som trenger lese- og skrivestøtteverktøy:

  • inneholder skrivestøtte, talesyntese og opplesning (på norsk og fremmedspråk) og digitale ordbøker
  • kjører i bakgrunnen og kan brukes i andre programmer hvor eleven arbeider med tekst
  • er tillatt hjelpemiddel på eksamen, både for elever som har dokumenterte lese- og skrivevansker og andre som trenger støtte

Hver skole har en administrator for Textpilot som tildeler lisenser. Kontaktperson på Videregående opplæring er Ingvild Holen