Bredbånd

Sist oppdatert 05.12.2017

Bredbånd er for mange synonymt med internett, men bredbånd er i utgangspunktet ren infrastruktur og har ingen reell verdi for innbyggerne før det blir levert tjenester på bredbåndet.

For å fremføre disse tjenestene må den fysiske infrastrukturen være på plass, og det er utgangspunktet for prosjektet. Vi ønsker å sette oss høye mål, og vil fra å være under landsgjennomsnittet ønske å være blant de beste i landet på bredbåndsdekning til innbyggerne.

Bredbånd i Hedmark

Hedmark er et fylke med meget spredt befolkning, og har dermed en utfordring når det gjelder å gi god dekning av høy hastighet til hele befolkningen. Samtidig utvikles det stadig flere og flere tjenester både privat og offentlig som digitaliseres, hvor det kreves internetttilgang for å kunne få tilgang på disse tjenestene. Kravene til hastighet for å utføre tjenestene øker også, noe som igjen setter store krav til ytelsen på bredbånd.

Fylkeskommunen har et prosjekt som skal hjelpe kommunene i gang med å bedre bredbåndsdekningen i hele fylket. Det er kommunene som vet om akkurat ditt område er med på årets søknader eller om det er under utbygging.

 

Kontaktinfo om bredbåndsarbeidet i kommunene.pdf 

 

Nkom sine sider kan du lese om tidligere tildelinger

 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?