Åpen fagkonferanse: «Nye territorier? Desentralisert kunstpraksis»

Prosjektet «Mjøsa et kunstprosjekt» inviterer til åpen fagkonferanse med tittelen «Nye territorier? Desentralisert kunstpraksis» 28. mars på Hamar Teater.
Sist oppdatert 19.02.2019
Johanne Engelsen Espedals verk på Kapp "Søylegang (Helgøya)".
Bildet viser Johannes Engelsen Espedals verk på Kapp: «Søylegang (Helgøya)». Foto: Jiri Havran

Se konferansen i opptak

 

«Mjøsa – et kunstprosjekt» fant sted ved den store innsjøen. 12 kunstnere arbeidet fra 2016 til 2018 og skapte verk som kan bli permanente eller temporære i landskapet, og som fant sted i utstillingslokaler rundt hele innsjøen.

Konferansen den 28. mars vil ta utgangspunkt i dette prosjektet og forsøke å ta fatt i noen av spørsmålene dette og liknende kunstprosjekt kan gi grunnlag for å stille.

Territorium er et ord med latinsk opprinnelse, fra ordet terra som vi oversetter med jord. Et avgrenset stykke av jorden med spesielle kjennetegn. Vanlig bruk knytter ordet til hvem som bestemmer over dette området, hvem gir området karakter, hvem oppmuntrer eller setter grenser for hva som kan foregå. Hvilken rolle spiller kunsten på denne scenen?

Desentralisert betegner noe som ikke befinner seg i sentra. Den vanlige bruken knytter ordet til geografi og politikk. Men det kan kanskje også brukes i forhold til tidens sentrale ideer og arbeidsmetoder?

Kostnad: Kr 700,- for hele dagen/ kr 400,- for deler av dagen inkl. lunsj.
For kunstnere: kr 350,- for hele dagen/ kr 200,- for deler av dagen inkl. lunsj. 

Se komplett program her

Påmelding for å melde deg på fagkonferansen