Mausetvegen repareres for fem millioner kroner

Fylkesveg 1716 (tidligere 51) Mausetvegen i Ringsaker skal repareres for fem millioner kroner etter det voldsomme regnværet natt til tirsdag 13. august.
Sist oppdatert 20.09.2019
Flomskadet fylkesveg 51 Mausetvegen, Ringsaker
Mausetvegen fikk store skader under ekstremværet i høst. Foto: Statens vegvesen.

Statens vegvesen, som drifter fylkesvegene på vegne av Hedmark fylkeskommune, sier at entreprenør NCC Roads er godt i gang med å rehabilitere den skadde strekningen. Deler av fyllingen ned mot Brumunda er ryddet, en stikkrenne er skiftet og én til står for tur.

På en strekning ved Ullvarefabrikken fikk rekkverket hard medfart. Snart kommer nytt rekkverk på plass. Det er også bestilt ny asfalt på den fire kilometer lange strekningen fra Øverkvern til Mauset.

- Her er det fra før gammelt dekke med til dels store hull som skaper problemer for trafikantene, så nytt dekke er særs velkomment, sier fylkesråd for samferdsel i Hedmark, Anne Karin Torp Adolfsen. Hun er glad for at alle de nevnte tiltakene blir gjennomført i høst.

- Ikke minst er dette bra med tanke på trafikksikkerheten for alle som ferdes på og langs vegen, understreker Anne Karin Torp Adolfsen.