Utdeling av skolebøker

Ved skolestart på Hamar katedralskole lånes det ut ca 13.000 skolebøker til elevene. To bibliotekarer sitter denne uka og loggfører utlånet, slik at man har oversikt over hvilken bok som lånes av den enkelte elev.
Sist oppdatert 22.08.2019

Det er store verdier som forvaltes av elevene i form av lånte skolebøker. En lærebok i et enkelt fag kan lett komme opp i 5-600 kroner, og det er ca 1200 elever på skolen med mange ulike fag på timeplanen. 

For at hver skolebok skal kunne kobles til hver enkelt elev, blir utlånet registrert elektronisk med strekkoder. Dette er en fordel for å kunne identifisere eiere til gjenglemte bøker, og for å kunne kreve betaling fra de elevene som av annen grunn ikke leverer bøkene tilbake. 

Skolebøker er fortsatt et viktig læremiddel i undervisningen, selv om det også er skoleklasser på skolen som bruker lesebrett og elektroniske bøker. 

«Superbibliotekarene» Liv Bjellastuen og Anne Gorostuen gjør en stor innsats med å holde styr på utlånet, slik at elevene får riktig litteratur til sine fag. Når sommerferie nærmer seg igjen, er det på'n igjen med innleveringer av de samme bøkene. – Vi ser for tiden på løsninger for selvbetjening, for å forenkle utlånet for både elever og ansatte, sier Liv Bjellastuen.

Les mer om biblioteket på Hamar katedralskole

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?