Full sirkel!

En konsert med JODDSKI - om Hip-hopens historie i Norge og til norsk. Skolene får en konsert der Jørgen og Håvard fletter inn sin historie og fortelling om hiphop og rap. Den samme historien har Jørgen skrevet om i boka FULL SIRKEL, som skolene får et eksemplar av til skolebiblioteket.
Sist oppdatert 21.09.2018

HIPHOP

Jørgen "Joddski" Nordeng har dedikert livet til hiphop – musikken og kulturen. I boka Full sirkelforteller han hvordan hiphop reiste fra ghettoen i USA til den lille bygda nord for Polarsirkelen der Jørgen vokste opp.

Hiphop i Norge har de siste 20 årene gått fra å være en subkultur på utkanten av menigmanns radar, til å bli den rådende popkulturen. Karpe Diem er blitt landets største band og radiokanalenes spillelister domineres av rap og hiphop-relaterte låter. Fra å ha vært i kraftig opposisjon setter hiphop nå premissene for mainstreamen. Ungdom som begynner å rappe i dag, kan velge å gjøre det nærmest i forbifarten, og kanskje oppfatter de ikke engang hiphop som en egen kultur. De kan i hvert fall ikke huske en tid før hiphop var blitt storforretning. Med årene har Norge gradvis utviklet sin egen hiphopkultur. Eller, for å være ærlig, så er det ikke lenger noen egen kultur. Rap har blitt den nye popen.

Jørgen «Joddski» Nordeng tilhører den første generasjon hiphopere i Norge og er en autoritet på feltet. Han har også fått mye av æren for morsmålsrappens oppblomstring i Norge. Konserten er en komprimert del av Jørgen reise og hiphopens historie. (Tekst fra turneorganisasjonen Hedmark)

II tillegg til Joddski deltar Håvard Jenssen. Lydten ble godt ivaretatt av Michael Dalen.

 

Her kommer noen bilder:
Godt frammøte

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?