Mer en gjennomsnittlig interessert i matte

Hvert år arrangeres Abelkonkurransen for videregående elever. I år har Tobias Lundberg kommet seg gjennom 2.runde i mattekonkurransen.
Sist oppdatert 22.01.2019
Ett skritt nærmere: Så langt er Tobias blant den beste 10% av videregåendeelever når det gjelder matematisk problemløsning.

Hele 3456 matteinteresserte ungdommer deltar i år på Abelkonkurransen. En konkurranse i matematisk problemløsning for videregåendeelever.  Det offisielle navnet på konkurransen er Niels Henrik Abels matematikkonkurranse, eller The Norwegian Mathematical Olympiad på engelsk.

Abelkonkurransen består av tre forskjellige runder, hvor de beste deltagerne rykker videre. Tobias Lundberg, som går i 3STB, kom sammen med rundt 300 andre videre til andrerunden. Derfra vil kun 20 stk gå videre til finalerunden. Finalen tar plass på NTNU, i Trondheim 2.-6. mars.

-Jeg er ikke så forhåpningsfull over dette, sier Tobias. -Men jeg synes det er veldig interessant å løse slike problemer, dog jeg kommer nok ikke til å jobbe med det videre i utdanning og jobb.