Årets Global Marked

NØVGS valgt for andre året på rad å arrangere Global Marked i stedet for OD-dag. En halv skoledag for å tjene penger til SOS barnebyer.
Sist oppdatert 24.10.2018
Mye aktivitet i Tunet under årets Global Marked

Global Marked går ut på at hver klasse skal stille med en stand hvor de skal tjene penger. Det selges bonger til 10kr stk og disse bytter man inn på standene. Da kan man ha øvelser, quiz, en aktivitet etc. Her er det bare fantasien som stopper.

Av erfaring fra i fjor så er det de med aktive øvelser som blir mest populære. Noen av årets stander bestod av sagekonkurranse med 1BAA, skyte ball på rompa til 1STB, RM solgte hjemmelaget potetgull, idrettsklassene hadde ballkast, enten i bøtte eller på blikkboks og vippekonkurranse. Innføringsklassen gjentok suksessen fra i fjor, med å tilby å skrive navn på forskjellige språk, de hadde også internasjonal mat. Mange hadde kakesalg eller gjett innholdet i en boks, men det var også gambling, 2BTA hadde spikerkonkurranse, muttersnurring med 1TIA, potetløp og diverse salg. 2TKA tilbydde skifte av dekk hele uka, slik at folk fikk skiftet til vinterdekk for en billig penge. Musikklinja hadde konsert og "grip mikrofonen".

Det var kåring av beste stand, 2TKA stakk av med seieren der. Til slutt var det 3MUA som viste seg å bli mest populær med hele 244 bonger. Til sammen tjente skolen 20561kr til SOS barnebyer, noe som er ca 2000kr mer enn i 2017.

Ballkast med 3 IDA

3ST hadde loddsalg

RM gjentok suksessen fra i fjor med hjemmelaget potetgull

Hos 1BAA kunne du sage omkapp

Innføringsklassen solgte mat

Her kunne man kaste ball på blikkbokser

Elevrådsleder Sander Fossbakken Løkken åpner markedet

Åpning med ballonger

Full musikk i Tunet

En av de mest populære var å skyte ball på rumpa til 1STB

Mange morsomme ideer

Etterhvert ble det kø for å kjøpe bonger

Hos innføringsklassen kunne du få navnet ditt skrevet på arabisk, farsi, tigrinja og somali

Det var mange som hadde gjettekonkurranse

Ballkast med 3IDA

Hos 1ELA var det tippekonkurranse

Hos 2BTA var det om å gjøre å slå ned en spiker raskest

Det er lenge i mellom det er så mye aktivitet i Tunet