Fylkesmester i Lette kjøretøy

Det kan konkurreres i det meste. Også i bil. Onsdag arrangerte NØVGS fylkesmesterskap, og vinneren ble lokal.
Sist oppdatert 07.03.2019
Pallen: Vinneren ble Brede Norhaug Rathke fra Nøvgs. 2.plassen gikk til Emil Andersen fra Hamar Katedralskole, og 3.plassen til Klaudius Halvorsrud fra Sentrum vgs

Skolekonkurransen i Bilfag på NØVGS ble gjennomført over to dager forrige uke. Elevene var innom hele seks stasjoner (4-hjulskontroll, diagnose, spenningsfall ladekrets, omlegg/balansering dekk, bytte av registreringsrem og kontroll av understell og fjøring). Man kunne få 10 poeng pr oppgave, altså 60 poeng totalt. Vinneren her på huset ble Brede Nordhaug Rathke fra 2TKA.

Onsdag 6.mars var det klart for fylkesfinale. Tre deltagere skulle kjempe om tittelen, for å gå videre til NM. I tillegg til Brede fra NØVGS var det Emil Andersen fra Hamar Katedralskole og Klaudius Halvorsrud fra Sentrum vgs.

I denne konkurransen var det tre stasjoner, (hjulstilling/vinkler, bytte av registerrem, og diagnose. På hver stasjon fikk de 20 minutter, etterfulgt av 10 minutter pause. Det var forskjellige dommere på hver oppgave.

Tilslutt ble det veldig tett, men det var Brede som gikk av med seieren her også. Som premie fikk han et nettbrett, en pc-veske og en t-skjorte, samt muligheten til å delta i NM i Lette kjøretøy på Borg VGS i Østfold som arrangeres 10.-11. april.

Det er første gangen NØVGS er med på denne konkurransen, og det har vært en veldig positiv opplevelse for både elever, deltagere og lærere.