«Drama» for alle elever i trafikkøvelse

Tirsdag 11.september, en dato mange forbinder med alvorlige hendelser, ble alvorlig for elevene på NØVGS også, dog bare som øvelse.
Sist oppdatert 12.09.2018

Årets trafikksikkerhetsdag ble arrangert ved og i Tynsethallen og mange etater var på plass. Både politi, ambulanse, likbil, statens veivesen og flere var med på å skape en meget dramatisk situasjon der elever, på rundgang fikk være med å delta i forskjellige aktiviteter.  

Det startet med selve ulykken. To biler krasjet, med vilje i skolegården. En person «døde» og flere var skadd eller satt fast. Elevene fikk stå å se på mens jobben ble gjort, og noen måtte også delta med å ringe 113. Etter selve ulykken ble elevene loset inn i hallen for videre info og foredrag.

Etter lunsj ble alle elevene delt opp i grupper, og gjennom diverse stasjoner fikk de oppleve og prøve seg i de forskjellige situasjonene. Det var førstehjelp med Røde kors, det var instruks fra ambulansetjenesten, man kunne finne ut hvor tung man ble i kilo hvis man krasjer i 60km/t. Brannvesenet og politiet hadde hver sine poster og den kanskje mest populære var Statens vegvesen sin post om nødvendigheten av bilbelte da de hadde med en bil som ble heist opp og snudd opp/ned så elevene fikk prøve hvordan det var å sitte i en bil som har snurret rundt.

Ann-Randi Røstum