NØVGS på Junior-NM på Savalen

Sist helg ble det arrangert junior-NM i ski på Savalen. NØVGS var sterkt delaktig på flere felt
Sist oppdatert 12.03.2019
Trygve i 3IDA var i løypepatruljen

Rundt 1000 unge skiløpere var sist helg på Savalen for å konkurrere i NM for juniorer. Rundt 100 elever fra NØVGS var også der, ikke for å konkurrere, men for å jobbe som frivillig, på flere forskjellige felt.

Restaurant og matfag elevene hadde kanskje størst jobb, da de hadde restaurant i et digert telt, og hadde jobbet i flere uker for å forberede meny og slakte en hel elg som skulle brukes i forskjellige retter, blant annet burger og kebab. Det var en kald opplevelse å stå hele dagen i restauranten, selv om temperaturen ute ikke var mer enn 5-6 minusgrader, ble det kjølig å være "på kjøkkenet" inne i teltet.

Restaurant og matfag sin restaurant under NM

 

Det var kjølig å sitte i ro for kokkene

Men man kunne varme seg ved grytene

 

Idrettselevene var spredt rundt omkring på hele Savalen. Noen var deltakere selv, mens resten av, spesielt 3IDA, hadde viktige jobber, som tidtakere, noen jobbet med resultater, noen var løypepatrulje, mens andre tok seg av utøverene.

Ingeborg og Synne fra 3IDA hjalp slitne utøvere når de kom i mål

 

Medieelevene i 3STA/B hadde også oppdrag på Savalen. De jobbet sammen med Jan Kristoffersen i Tynsetingen, med å ta bilder, få intervjuer, og til og med styre kameraene som filmet rennet.

De fleste medieelevene jobbet som fotografer, Thea og Drilona er her ute på oppdrag

 

Selv om det var bare 5-6 minusgrader ute, var det sterk vind og snøbyger, så det var godt å komme inn i pressebua og varme seg litt. Marit og Marte i 3STB gjør seg klare for intervju

 

Det var stort og dyrt utstyr medieelevene fikk prøve, Tobias i 3STB var en av de heldige.

 

Mange av elevene var der hele helga, ikke bare fredag. Det var også en god del elever, særlig fra idrettslinja som var der, pluss flere lærere og til og med rektor Anne tok turen oppover fredag formiddag.

Rektor Anne er stor skifan og tok også turen til Savalen, her sammen med Mali i 3IDA

Denne gjengen fra idrettslinja var på Savalen for å heie på resten.