Spent, skummelt og spennende..

1.skoledag med store forventinger
Sist oppdatert 21.08.2018

Spent, skummelt og spennende: 1.skoledag med store forventinger

 «Jeg håper vi kommer i samme klasse», «jeg skjønner ikke hvorfor jeg er så nervøs» var uttrykk man kunne overhøre mandag morgen utenfor NØVGS. 1.klasse er og blir 1.klasse, om du er 6 år eller 16 år. Det er uansett mye nytt og spennende. 219 1.klassinger har i år kommet inn på NØVGS, og det er fortsatt noen håpefulle på venteliste som må vente noen dager til før de får endelig svar.

 

Alle ble tatt godt imot av rektor Anne Buttingsrud, først i døra, så i Tronsalen, der alle etter felles info, ble ropt opp og fordelt i de 11 forskjellige VG1 klassen, samt innføringsklassen. Det var mange spente fjes, og det er sjelden at drøyt 200 ungdommer klarer å være så musestille over så lang tid, som kl. 08.30 denne dagen.

Kl. 09.30 og 10.30 ble scenarioet gjentatt for vg2 og vg3 elevene og tilslutt hadde drøyt 500 elever fått all infoen de trengte for å komme i gang med nok et skoleår, for enkelte, det siste skoleåret noensinne.

Gjennom dagen ble det mye info til de nye, mange nye inntrykk, et mer eller mindre suksessfullt forsøk på å bli kjent på huset, og et litt mer suksessfullt forsøk på å bli kjent med nye medelever. Skolen har i år elever fra et større område enn tidligere, ikke bare kommuner i fjellregionen, men også elever fra Brummundal, Sollia og Drevsjø. Noen elever kjenner mange, andre kjenner ingen, så de tiltakene kontaktlærerne gjør sosialt de første dagene er meget viktige for samholdet og vennskapet innad i klassene.

Skoledagen strakte seg til kl 14.50, og tirsdag er det rett på sak med full undervisning og ny lærdom.

 

Ann-Randi Røstum