Nyheter

Kunnskapsprisen 2019

Anna Bjerkestrand Braathen har fått kunnskapsprisen 2019. Anna var avgangselev ved Øvrebyen Videregående Skole i vår og har gjort seg bemerket med sterke resultater i flere realfagskonkurranser og som representant for Norge i internasjonal sammenheng. Prisen ble delt ut under Kunnskapskonferansen...
Sist oppdatert: 21.11.2019
Kunnskapsprisen 2019

Utprøvingsdager

Hver høst får vi hyggelig besøk fra distriktets ungdomskoler på utprøvingsdager for tiende trinn. Der får de en introduksjon og et inntrykk av hvordan det er å gå på Øvrebyen Videregående Skole og hva de forskjellige utdanningslinjene tilbyr. Det var mange blide og interesserte elever innom som v...
Sist oppdatert: 21.11.2019
Utprøvingsdager ved Øvrebyen

Gjenbruk av PC

Ungdomsbedriften Project desktop får hyggelig omtale i Glåmdalen. De samler inn utrangerte datamaskiner for å kunne hjelpe fattige ungdommer i Rio. Ungdomsbedriften samarbeider med IBAS og Ontrack lokalt om det tekniske. Organisasjonen Karandba står for distribusjon og fordeling av maskinene i...
Sist oppdatert: 21.11.2019
UB får omtale i lokalavisen

Øvrebyenelever hevder seg i biologiolympiaden

Vi gratulerer Tore Bråthen (til venstre), Benedikte Lutterbey (midten), og Mattis Østby (til høyre) for flotte prestasjoner i Biologiolympiaden 2019/2020! Biologiolympiaden er en internasjonal kunnskapskonkurranse for biologielever på videregående skole.
Sist oppdatert: 12.11.2019
Elever hevder seg i Biologi OL

Brettspill i historiefaget

På fagdag er brettspill et lærerikt, morsomt og stemningsskapende innslag i historieundervisningen.
Sist oppdatert: 18.10.2019
Brettspill i historie

Fotballjentene vinner

Jentelaget ved Øvrebyen videregående skole møtte sine rivaler fra Eidsvoll videregående skole til kamp på Eidsvoll torsdag . Solid seier 2-0 til Øvrebyen. Gratulerer!
Sist oppdatert: 18.10.2019
Jentelaget Øvrebyen VGS

Aktivitetsdag

Årets aktivitetsdag ved Øvrebyen VGS ble avholdt onsdag før høstferien. Alle skolens elever gjennomførte en artig og tidvis utfordrende rebusløype under høstkalde forhold men med godt humør og pågangsmot.Finalen ved skolen ble avgjort med tautrekking. Gratulerer til 3STA som vant denne og også...
Sist oppdatert: 02.10.2019
Finalen på aktivitetsdagen

Informasjonsmøte for foresatte i Vg2

Øvrebyen videregående skole inviterer foresatte til elever i Vg2 til informasjonsmøte torsdag 19. september 2019 klokken 18.00. Se invitasjon under.
Sist oppdatert: 11.09.2019
Øvrebyen VGS

Skolevalg

Tirsdag 3. september ble det gjennomført skolevalg for alle elever ved Øvrebyen videregående skole. Deltagelsen var god og stemmegivingen ble gjennomført i samsvar med rammene for ordinær valggjennomføring.
Sist oppdatert: 04.09.2019
Skolevalg

Oslo Design fair

2. klasse Salg, service og sikkerhet ved Øvrebyen videregående skole besøkte Oslo Design Fair på Lillestrøm 28. august. Her fikk de se hvordan bedriftene jobber med innsalg av sine produkter til grossister og detaljister rundt i Norge. Klassen skal også delta på messer med sine ungdomsbedrifter i...
Sist oppdatert: 02.09.2019
2sef på design fair

Foreldremøte VG1

Øvrebyen videregående skole inviterer foresatte til informasjonsmøte tirsdag 10. september 2019 i skolens Auditorium/klasserom. Auditoriet har inngang fra Kirketorget. Se plan under.
Sist oppdatert: 21.08.2019
Øvrebyen VGS

Velkommen til nytt skoleår

Velkommen til alle nye og gamle elever. Skolestarten er vel gjennomført med utdeling av læremidler, inndeling i klasser og møte med nye og gamle lærere.
Sist oppdatert: 21.08.2019
Skolestart

Medalje i Biologiolympiaden

Anna Bjerkestrand Braathen, som gikk ut fra Øvrebyen videregående skole i vår, har representert Norge under den internasjonale finalen i Biologiolympiaden.
Sist oppdatert: 21.08.2019
Biologi OL

Velkommen til skoleåret 2019/2020!

Vi ønsker alle elever ved Øvrebyen videregående skole, hjertelig velkommen til skolen mandag 19. august! Her finner du oppmøtetidspunktene for første skoledag
Sist oppdatert: 28.06.2019
Øvrebyen VGS

Sommeravslutninger

Siste uken av dette skoleåret ble som vanlig rundet av med sommeravslutninger.
Sist oppdatert: 28.06.2019
Avslutning VG3

Innovasjonscamp

Øvrebyen videregående skole gjennomfører onsdag 19. juni en innovasjonscamp i regi av Ungt Entreprenørskap. En innovasjonscamp er en treningsleir med fokus på kreativitet og nyskaping.
Sist oppdatert: 19.06.2019
Oppstart av innovasjonscampen

Avslutning for avgangselever

Øvrebyen videregående skole inviterer til avslutning for avgangselevene med foresatte i Rådhusteateret onsdag 19. juni kl. 1830.
Sist oppdatert: 17.06.2019
Invitasjon avslutning VG 3

Elever uttaler seg

I et stort oppslag i Glåmdalen om den kommende fagfornyingen uttaler elever fra Øvrebyen og Sentrum VGS seg om sine forventninger. Innholdet i læreplanene mener de er relevante og aktuelle for ungdom i 2019. Emner som «folkehelse og livsmestring», «demokrati og medborgerskap» og ikke minst...
Sist oppdatert: 11.06.2019
Oppslag Glomdalen 6. juni

Skoleresultater får hederlig omtale

Glåmdalen slår stort opp Hedmark sine gode tall på gjennomføring og karakterutvikling i den videregående skolen. Fylkesdirektøren uttaler seg sammen med rektorene ved Øvrebyen og Sentrum VGS, hvor de kommenterer grunnlaget for den gode utviklingen og arbeidet som gjøres.
Sist oppdatert: 11.06.2019
Oppslag Glomdalen 6. juni

Foreldremøte for avgangsklassene

Velkommen til foreldremøte for avgangsklassene onsdag 24. april kl.18. Møtet blir arrangert i skolens auditorium i hovedbygget. Bruk inngangen fra kirketorget.
Sist oppdatert: 10.04.2019
Hovedbygget

Gikk til finalen i Biologiolympiaden

Anne Bjerkestrand Braathen, som går i VG3 ved Øvrebyen videregående skole, imponerte igjen og kvalifiserte seg fredag til den internasjonale biologiolympiaden i Ungarn senere i år.
Sist oppdatert: 04.04.2019
Faksimile Glomdalen

Besøksdager for ungdomskolene

Regionens niendeklassinger er på besøk ved de forskjellige videregående skolene denne uka.
Sist oppdatert: 26.03.2019
Besøksdager på realfag

Si i fra!

Øvrebyen videregående skole fikk besøk av Gard Smith-Hald fra Statens vegvesen tirsdag 26. mars.
Sist oppdatert: 26.03.2019
Si i fra kampanjen

Bedriftsbesøk på Skarstad

1 og 2 SEF var på bedriftsbesøk hos Skarstad fredag 15. mars. Der fikk de mye god og faglig relevant informasjon om markedsføring, prissetting, produksjon ved gården. Elevene fikk også et innblikk i Skarstads historie og utvikling frem til dagens moderne gårdsdrift.
Sist oppdatert: 15.03.2019
Service og samferdsel på gårdsbesøk

Standup

1SEF arrangerte den 9. februar stand up-show på Bohemen med den kjente komikeren André Ulveseter. Dette var en praktisk oppgave i faget Markedsføring og Salg.
Sist oppdatert: 28.02.2019
Standup på Bohemen

Project Laptop UB

Ungdomsbedriften Project Laptop UB, som samler inn avlagte PC’er til gjenbruk for unge i Brasil, fikk hederlig omtale i Glåmdalen fredag 15. februar. PC’ene som samles inn blir sendt til deres samarbeidspartner i Brasil som distribuerer maskinene videre til sosiale ungdomsprosjekter i fattige...
Sist oppdatert: 15.02.2019
Ungdomsbedrift

Lærling i forsvaret

Vi har i dag hatt besøk av to tidligere elever som nå er lærlinger i forsvaret. Niklas Moe og Anton Olstad gikk VG2 Service og sikkerhet her i fjor og er nå lærlinger innen sikkerhetsfaget og kontor og administrasjonsfaget. Disse elevene er nå i Sjøforsvaret og er stasjonert i Oslo. De holdt en...
Sist oppdatert: 13.02.2019
Lærlinger i sjøforsvaret

Resultater skolemesterskap i Salgsfaget

Vi gratulerer vinnerne av salgskonkurransen som ble Mina Ngyen og Jørgen Lien. De skal konkurrere videre i fylkesfinalen som arrangeres på Ringsaker VGS i begynnelsen av Mars. Vinnerne ble kåret av en jury bestående av dommere fra 7Sterke samt Rektor.
Sist oppdatert: 13.02.2019
Konkurranse i salgsfaget

Skolemesterskap i Salgsfaget på Øvrebyen vgs 2019.

Elevene fikk i oppgave å lage en salgskampanje basert på valgte hovedprodukter og tilleggsprodukter innen tildelt produkt/bransje. Kampanjen ble laget på 3 timer og presentert på et salgstorg på skolen og med jury til stede. Vinneren går videre til fylkesmesterskapet.
Sist oppdatert: 08.02.2019
Skolemesterskap i Salgsfaget på Øvrebyen vgs 2019.

Chaplin er fortsatt relevant

Torsdag 31. januar fikk skolen besøk av manusforfatter Nick Hegreberg med foredraget «Charlie Chaplin & det 20 århundre». Hegreberg tok for seg Chaplins liv og produksjon og formidlet hvorfor dette filmikonet fortsatt har mye å fortelle verden av 2019 på en inspirerende måte.
Sist oppdatert: 01.02.2019
Chaplin og det 20. århundre

Åpen skole

Mandag kveld åpnet Øvrebyen videregående skole dørene for alle som ville besøke skolen. De besøkende fikk møte elever og lærere som orienterte om skolens tilbud og muligheter. I skolens forskjellige bygninger og rom var det rigget opp med utstyr og undervisningsmateriell.
Sist oppdatert: 30.01.2019
Åpen skole

Kjemiolympiaden

Anna Bjerkestrand Braathen og Camilla Døli, har gått videre fra første runde i Kjemiolympiaden. Anna er dessuten også fylkesvinner for Hedmark.
Sist oppdatert: 23.01.2019
Anna Bjerkestrand Braathen og Camilla Døli er videre i Kjemiolympiaden.

Åpen skole ved Øvrebyen VGS

Mandag 28. januar mellom kl. 16 og 19 vil Øvrebyen videregående skole holde åpent for alle som er interessert i å få et innblikk i skolens tilbud og muligheter. Det vil være aktivitet rundt på skolen hvor alle studietilbudene ved skolen blir presentert. De forskjellige fagseksjonene og skolens...
Sist oppdatert: 14.01.2019
Hovedbygg vinter

Snorre Sturlason

I tre dager på nyåret har Øvrebyen videregående skole hatt besøk fra Turneorganisasjonen i Hedmark med forestillingen «Snorre Sturlason – en innføring». Alle elevene fikk, som tittelen beskriver, en grundig innføring om Snorre og hans verk….
Sist oppdatert: 09.01.2019
Turneorganisasjonen

Juleavslutning

Siste skoledag før jul begynte med gløgg og pepperkaker ute med bål og fakler for alle skolens elever og ansatte.
Sist oppdatert: 21.12.2018
Øvrebyen

Førjulsstemning ved Øvrebyen

Timelapsvideo fra en desembermorgen ved Øvrebyen videregående skole
Sist oppdatert: 12.12.2018
Julestemning ved Øvrebyen

Øvrebyen indoor

Den årlige innendørscupen i fotball, med deltagere fra 8 av regionens idrettsfaglinjer, gikk av stabelen i storhallen i Kongsvinger mandag 10 desember. Det er idrettsfag ved Øvrebyen som arrangerer turneringen som må sies å ha blitt en førjulstradisjon som de deltagende skoleneEtter innledende...
Sist oppdatert: 12.12.2018
Øvrebyen indoor

JAKOB – Veien hjem er lang

10 klasser ved Øvrebyen videregående. skole fikk over en 3 dagers periode oppleve stor fortellerkunst kombinert med suggererende musikk.
Sist oppdatert: 24.10.2018
Turneorganisasjonen

Rakettoppskyting

Elever fra forskerlinjen ved Øvrebyen videregående skole hadde oppskytingsdag med egne raketter fredag 5. oktober.
Sist oppdatert: 15.10.2018
Faksimile fra reportasje i Glåmdalen

Aktivitetsdag

Vær og forhold for årets aktivitetsdag kunne ikke vært bedre. Strålende sol og gnistrende klart høstvær gjorde årets løype med konkurranser og utfordringer til en artig og samlende aktivitet for elever og ansatte.
Sist oppdatert: 03.10.2018
Aktivitetsdag i deilig høstvær

1 år med MathiVation

Mentor og motivasjonsprogrammet Mathivation, hvor elevene jobber med matematikk på en ny og spennende måte, har løpt i ett år. 8 elever har deltatt på programmet som er et samarbeid med videregående skoler i Arvika og Gøteborg.
Sist oppdatert: 03.10.2018
Mattementor fra Gøteborg i full sving

Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping

Øvrebyen videregående skole fikk mandag besøk fra Turneorganisasjonen i Hedmark med teaterforestillingen «Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping»
Sist oppdatert: 10.09.2018
Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping

Velkommen til Forkurs i matematikk!

Som en del av vår matematikksatsning Mathivation, ønsker vi å tilby alle våre vg1 elever et forkurs i matematikk. Vi håper du har lyst til å delta!
Sist oppdatert: 31.08.2018
Mathivation

Foreldremøte VG1

Øvrebyen videregående skole inviterer foresatte til informasjonsmøte mandag 3. september 2018 i skolens Auditorium/klasserom. Auditoriet har inngang mot Kirketorget. Se vedlagte invitasjon.
Sist oppdatert: 28.08.2018

Første skoledag

Velkommen til alle nye og gamle elever ved Øvrebyen videregående skole! Rektor tok imot elevene med vennlige ord om skolehverdagen, forventninger og skolemiljø. Alle har et ansvar for at trivsel og skolemiljø skal være bra for alle.
Sist oppdatert: 20.08.2018

Velkommen til nytt skoleår

Rektor ønsker velkommen til nytt skoleår
Sist oppdatert: 10.08.2018

Skolestart 2018

Velkommen til nytt skoleår!Her finner du oppmøtetidspunktene for første skoledag 20. august
Sist oppdatert: 28.06.2018

God sommer

Fredag 22. juni var siste skoledag for elevene ved Øvrebyen videregående skole. Etter avslutninger i hver klasse, møttes alle elevene i gymsalen for felles avslutning. Elevene fikk oppleve sanger med tekster av Hans Børli fremført av Erik Lukashaugen og god sommer ble ønsket elevene fra elevrådet...
Sist oppdatert: 22.06.2018

MatiVation

Elever fra Øvrebyen videregående skole som deltar i MatiVation programmet, hadde en workshop med besøkende elever fra Tråstad ungdomskole onsdag 20.juni.
Sist oppdatert: 20.06.2018
MatiVation

Avslutning for avgangselevene i Rådhusteateret

Tradisjonen tro ble det arrangert høytidelig avslutningsseremoni for avgangselevene i byens storstue tirsdag 19. juni. Rådhusteateret var fylt til randen, og de fremmøtte fikk overvære at elevene fikk sine fortjente vitnemål etter gjensyn med et flott nummer fra russerevyen, en vakker sang og klo...
Sist oppdatert: 20.06.2018
Avslutning 2018

Alternativdager i eksamensperioden

Elever som ikke var oppe til eksamen deltok på alternative undervisningsopplegg disse dagene. Fire dager var viet de forskjellige fagområdene som språk, idrett/kroppsøving, naturfag og samfunnsfag.
Sist oppdatert: 20.06.2018
Ungt Entrepenørskap

Tettere samarbeid med næringslivet

Øvrebyen videregående skole er en av de 13 skolene fra distriktet som har inngått en partnerskapsavtale med industriforeningen 7sterke.
Sist oppdatert: 30.05.2018
Faksimile Glomdalen 30.05.18

Avslutning 19. juni

Her finner du invitasjonen til årets avslutning for avgangselevene.
Sist oppdatert: 16.05.2018

Besøksdager ved Øvrebyen videregående skole

Alle distriktets niende klassinger har vært på omvisning på de videregående skolene i regionen denne uka. Ved Øvrebyen videregående skole fikk ungdomsskoleelevene et innblikk i studieretningene ved skolen presentert av elevene selv. Skolebesøket skal gi elevene et inntrykk av skolen og informasjo...
Sist oppdatert: 11.04.2018
Besøksdager

Påskemorro

Denne uken har vi maling av påskeegg i kantina. Elevene er kreative og dyktige. Det ble mange flotte påskeegg og ikke minst mange hyggelige samtaler rundt langbordet. Utstillingen kan ses i kantina og torsdag 22/3 kårer vi en vinner som kan hente premien sin.
Sist oppdatert: 21.03.2018
Påske

Mathivation

Farid Nolen, som er en av initiativtakerne til Mathivation prosjektet i Sverige, besøkte lærerne ved Øvrebyen videregående skole denne uken. Farid fortalte om ideene som ligger bak prosjektet og fortalte sin inspirerende historie om motivasjon og vilje til å strekke seg litt lenger.
Sist oppdatert: 16.03.2018
Farid Nolen

Ta idrettsfag!

Se videoen som gir en smakebit på hvordan det er å gå på idrettsfag.
Sist oppdatert: 16.03.2018
Idrettsfag

Åpent informasjonsmøte

Mandag 12 februar var det åpent informasjonsmøte for VG1 og 10. klasse med foresatte ved skolen. Gymsalen var satt opp med stands fra alle fagseksjoner hvor elevrepresentanter og lærere informerte og svarte villig på det som kom av spørsmål.
Sist oppdatert: 16.03.2018
Informasjonsmøte

Forskerlinjen

Sist oppdatert: 17.01.2018