Friluftslivtur VG3

Uke 37 var friluftslivsuke for våre VG3 elever. Fordelt på tre dager har totalt 160 elever og 8 lærere vært på tur i områdene Øyungen, Åkersætra, Nysætra og Skvaldra. Med utgangspunkt i læreplanen i kroppsøving har vi sammen med elevene planlagt, gjennomført og vurdert overnattingstur med soving i telt og matlaging på stormkjøkken.
Sist oppdatert 26.09.2019
Friluftslivstur, Ringsaker vgs, vg3

Elevene var flinke til å pakke med seg nødvendig utstyr, selv om noen sekker ble i overkant tunge for en todagers tur. God mat sto i sentrum for mange av teltgruppene. Det var fint å se at elevene verdsatte et godt måltid utendørs, og erfarte at et stormkjøkken faktisk gir mange muligheter for å være kreativ i matvalg på tur. Elevene fra studiespesialisering og automasjon var ute fra onsdag til torsdag, og onsdagen var preget av tåke og mye regn. Det ble derfor mye tid til sosiale aktiviteter i teltene, men heldigvis lettet det litt på regnværet slik at vi fikk til et hyggelig leirbål på kvelden. Elevene var positive og løsningsorienterte, og det var ingen klaging selv om noen nok hadde både bløte sko og bløt sovepose. På torsdag våknet vi til sol på teltduken, og vi fikk en fantastisk fin høstdag i Ringsakerfjellet.

Torsdag til fredag var det påbygg og apotekteknikk som var på tur. Med fantastisk vær, positive elever og fint turområde ble dette en flott naturopplevelse for både elever og lærere.

Vi opplever at elevene synes det er spennende å være på tur, og vi er stolte over å kunne gi elevene dette tilbudet. Vi håper dagene i fjellet blir husket som en god opplevelse, og at våre elever fortsetter å bruke naturen til trening og rekreasjon i årene fremover.