Sentrum-elever i Norges-toppen

De er blant de aller beste i Norge i sitt fag. Tina Hauger Brufladt og Live Othilie Mastad fra Sentrum videregående skole i Kongsvinger kom på pallen i Skole-NM med sitt opplegg for medvirkning i ungdomsklubber.
Sist oppdatert 12.04.2019
Tina Hauger Brufladt og Live Othilie Mastad fra Sentrum videregående i Kongsvinger
Tina Hauger Brufladt (til venstre) og Live Othilie Mastad fra Sentrum videregående i Kongsvinger er blant de aller beste elevene i landet i barne- og ungdomsarbeiderfaget. Onsdag kom de på pallen i Skole-NM. (Foto: Bente Sigernes)

I Skole-NM konkurrerer alle Norges yrkesfag-elever om å være best i sine fag. De kvalifiserer seg gjennom fylkeskonkurranser, og vinnerne møtes til landsfinale, i år i Ski i Akershus.

I NM-finalen 10. april viste Tina og Live Othilie, begge 17 år, hvordan de ville få med seg ungdommer i en ungdomsklubb på tiltak mot tagging og hærverk. Det syns dommerne de gjorde så bra at de ga dem bronseplass i NM, bare et kvart poeng bak sølvplassen.

Tidligere i vinter vant de to jentene fra Sentrum fylkesmesterskapet for Hedmark med et opplegg for barnehager.

Medaljejentene går VG2 Barne- og ungdomsarbeiderfag ved Sentrum videregående skole i Kongsvinger.

I Skole-NM møtes landets beste elever i sine respektive fag. Mesterskapet blir arrangert for å øke statusen til yrkesfag og gi elevene yrkesstolthet og fellesskap. Under mesterskapet er det også en rekke foredrag med ledende fageksperter.