Om skolen

  Stange videregående skole er en mellomstor skole med ca. 525 elevplasser og ca. 80 ansatte. Vi har lyse og trivelige klasserom som er bygget rundt kantina og ”borggården”. I tillegg bruker vi Stangehallen, som er et innendørs riksanlegg for friidrett.
  Sist oppdatert 05.12.2017
  Vinter ved Stange vgs

  Stange videregående skole (STAVIS)

  Flere store undersøkelser har vist at skolen har et svært godt elevmiljø med lite mobbing og god trivsel blant elevene. Vi scorer dessuten høyt på elevmotivasjon, slik at vi har grunnlag for å si at vi også har et godt faglig miljø ved skolen. 

  Stange videregående skole gir, i enkelte av utdanningsprogrammene, tilbud til elever fra hele fylket. Skolen ligger like ved Stange sentrum og har svært gode tog - og bussforbindelser, både til Hamar og de andre nabokommunene, samt til Oslo og Gardermoen.

  Skolens utdanningsprogrammer er svært ulike og det medfører at skolehverdagen er både hektisk og utfordrende, men nettopp dette gjør at vi er en spennende skole der det skjer mye som setter ulike farger på skolemiljøet. Stikkord som konserter, danse- og teaterforestillinger, idrettsarrangementer, elevutveksling og turer i inn- og utland kan illustrere dette spennende mangfoldet.

  Skolehverdagen på STAVIS er organisert på følgende måte:

  Årsplanen:

  • 28 ordinære undervisningsuker med fast timeplan
  • 8 fordypningsuker
  • 2 eksamensuker

  Timeplanen:

  • 7 timer á 60 minutter pr. dag
  • Midttime til spise- og møtetid hver dag
  • Klassens time hver uke

  Fordypningsukene er parallellagt for hele skolen, og det blir avholdt fellesdager for å ivareta den generelle delen av læreplanen. I eksamensukene blir det utarbeidet egne planer for de ulike klassene.

   

  Skolens ledelse

   

  Rektor  

  Alf B. Aschim 

  E-post: alf.aschim@hedmark.org  

  Tlf: 954 90 409

   

  Assisterende rektor  

  Ronald Ellingsen

   

  E-post: ronald.ellingsen@hedmark.org

  Tlf: 950 92 694

   

  Utdanningsleder

  Kersti Kelder 

  E-post: kersti.kelder@hedmark.org

  Tlf: 488 66 277

   

  Leder pedagogisk støtte 

  Kjell Erik Sagbakken

  E-post: K.Sagbakken@hedmark.org

  Tlf: 901 00 023

   

  Avdelingsleder Studiespesialisering  

  Ellen Monclair

  E-post: ellen.monclair@hedmark.org

  Tlf: 468 79 133

   

  Avdelingsleder Idrett   

  Kristian Fjeld

  E-post: kristian.fjeld@hedmark.org

  Tlf: 922 53 504

   

  Avdelingsleder Musikk, dans og drama (MDD)   

  Ingunn B. Tarebø

  E-post: ingunn.bekkevoll.tarebo@hedmark.org

  Tlf: 971 31 907

   

  Avdelingsleder Bygg- og anlegg  

  Bjørn Engevold

  E-post: bjorn.engevold@hedmark.org

  Tlf: 900 71 223

   

  Nyttig informasjon

  Kontaktlærere ved Stange vgs i skoleåret 2017/18

  Kontaktlærere på Vg1:

  1STA: Maria Bril

  1STB: Randi Overskott og Heidi Therese Østby

  1MUA: Karin Andreassen og Ole Gjøstøl

  1DRA: Stein Kippersund

  1DAA: Ingebjørg Lutnæs

  1IFA: Rita Nordsveen og Vemund Brekke Skard

  1BAA: Erik Stenberg og Fredd Kenneth Søby

  1BAB: Werner Martinsen

  Kontaktlærere på Vg2:

  2STA: Siri Lappegård

  2STB: Ingeborg Brenne

  2MUA: Fride Skogsrud Bjørnstad og Ingrid Bergene Fossaa

  2DRA: Magne Kippersund

  2DAA: Karin Midgard

  2IFA: Nikolai Hals og Jan Cato Mathiassen

  2BTA: Tore Gudbrandsen

  2BTB: Andre Mikael Rønningen

  Kontaktlærere på Vg3:

  3STA: Ivar Tørring

  3STB: Gerd Skiaker Stenberg

  3MUA: Espen Rui

  3DRA: Linn-Terese Bern

  3DAA: Kristine Watten Sørensen

  3IFA: Frank Helge Johansen og Birger Søyland

  Årsplan 2017-2018

  Vedtatt skolerute med årsplan for Stange vgs 2017-2018.pdf

  Vi er en FN-skole

  FN-sambandet har en FN-skoleordning som gir medlemmene spesialtilbud, rabatter og ekstra oppfølging. FN-sambandet koordinerer i tillegg UNESCO sitt skolenettverk med skoler som satser spesielt på internasjonalisert undervisning.

  Konserter og forestillinger

  MDD-elever ved Stange videregående skole arrangerer ulike konserter og forestillinger i løpet av skoleåret. Under kan du lese om de ulike oppsettingene som elevene på Stange videregående skole har ansvar for og er involvert i. Sjekk kalenderen for aktuelle datoer og les omtale om årets oppsettinger under nyheter.

  Kirkekonserter 

  Siden 1988 har musikkelevene på Stange vgs arrangert kirkekonserter i helgen i slutten av november/begynnelsen av desember. Konsertene finner sted i de vakre middelalderkirkene i Stange og Ringsaker. Disse kirkene skaper en høytidelig ramme rundt konserten og har akustiske forhold som gjør at akustisk musikk og det ungdommelige koret klinger spesielt godt. Konsertene er svært populære, og blir utsolgt fort.

  I 2017 kretset instrumental- og vokalmusikken rundt temaet «Nordlys», noe som også ga konserten navn. Musikklinjekoret, som består av alle elevene på musikklinja, sang også et bredt utvalg av nordiske sanger. Les konsertomtale fra desember 2017 i HA.

  Tilsvarende konserter vil bli arrangert i Stange og Ringsaker kirker i 2018. Sannsynlige datoer:

  Stange kirke lørdag 1. desember 2018
  Ringsaker kirke søndag 2. desember 2018

  Dirigent for musikklinjekoret er Torgeir Ziener.

  Musikklinja har egen side på facebook. Du finner den her.

  Den lille piken med svovelstikkene 

  er en danse- og teaterforestilling som elevene i Vg2 Dans og Vg2 Drama produserer og viser i helgen i slutten av november/begynnelsen av desember. Dette er en tradisjon som disse to klassene har hatt ansvar for siden 1997. Forestillingen bygger på H.C. Andersens eventyr. Den kombinerer betagende og stilfulle danser fra pikens drømmer og håp med røffe og realistisk utspilte teatersekvenser fra den lille pikens harde kamp med kulda og menneskenes likegyldighet og ondskap.

  Forestillingen passer for hele familien, men kan være i barskeste laget for barnehagebarn. Den passer godt for større barn og ungdomsskole-elever. Temaer som ekskludering, mobbing, gruppepress og det å vise omsorg for medmennesker står sentralt i forestillingen.

  Forestillingen spilles også i 2018. Også da i Danse- og teatersalen i Stangehallen. Sannsynlige tidspunkter:

  Fredag 23. november 2018 kl. 17:00
  Fredag 23. november 2018 kl. 19:00
  Søndag 25. november 2018 kl. 13:00
  Søndag 25. november 2018 kl. 15:00

  Forestillingen vil også bli spilt som lukket forestilling kl. 10:00 og kl. 12:00 (sannsynligvis) fredag 23. november 2018. Dette kan være aktuelt for skoleklasser og andre inviterte grupper. Dersom noen ønsker å være publikum på disse lukkede forestillingene, ta kontakt på mail til Magne Kippersund på magne.kippersund@hedmark.org.

  Dramalinja har egen side på facebook. Du finner den her.

  Nøtteknekkeren 

  Dansestudioet PS:Dance og danseelevene ved Stange vgs setter opp «Nøtteknekkeren» som en samarbeidsproduksjon fra og med desember 2017. Vi ønsker å gi en julegave til menneskene i Hamar og omegn i form av en (nesten) gratis danseforestilling.

  Forestillingen ble vist i Hamar Teater onsdag 13. desember 2017, dels som lukket forestilling for skoleklasser på dagtid, og dels som åpen forestilling på kveldstid.

  Et tilsvarende arrangement blir planlagt for desember 2018.

  Om "Nøtteknekkeren" og om "Vår egen nøtteknekker":

  Balletten «Nøtteknekkeren» ble første gang vist ved Marinsky-teateret i St. Petersburg i 1892, med koreografi av Marius Petipa og musikk av Pyotr Tchaikovsky.  Etter det har balletten blitt vist hver jul i utallige versjoner verden rundt og er blitt en kjent og kjær juletradisjon for mange.

  «Nøtteknekkeren» handler om den unge jenta Clara som på julaften får en nøtteknekkerdukke av onkelen sin. Nøtteknekkeren viser seg å være en prins som tar Clara med på en eventyrlig reise. Neste morgen våkner Clara og lurer på om det hele bare var en drøm, eller om det faktisk kan ha vært sant.

  Vi har ønsket  å sette opp vår egen versjon av «Nøtteknekkeren». Det har blitt en bearbeidet og forenklet versjon, men den er tro mot originalhistorien. Vi har brukt originalmusikk av Pyotr Tchaikovsky, men har brukt flere ulike dansestiler; i tillegg til klassisk ballett har vi brukt både moderne dans/samtidsdans og hiphop.

  Forestillingen passer for alle aldersgrupper og for hele familien. 

  Både danselinja på Stange og PS:Dance har dyktige dansere. I tillegg er to profesjonelle dansekunstnere med for å danse Clara og Nøtteknekkeren.

  Danselinja på Stange videregående skole har egen side på facebook. Du finner den her.

  Festivalhelg

  musikkelevene på Stange vgs kjører "full pakke" en helg i februar. Elevene inntar Hamar med både rockekonsert, kammerkonsert og kafékonsert. Arrangementet inngår i det årlige konsertprogrammet til elevene. Kammerkonserten (fredag, Hedmarksmuseets aula) presenterer klassisk musikk gjennom tidene, rockekonserten (lørdag, Gregers) byr på blant annet rock og metall, mens kafékonserten (søndag, Gregers) inneholder sjangre som jazz, pop og viser m.m.

  Kammerkonserten (fredag, Hedmarksmuseets aula) presenterer klassisk musikk gjennom tidene, rockekonserten (lørdag, Gregers) byr på blant annet rock og metall, mens kafékonserten (søndag, Gregers) inneholder sjangre som jazz, pop og viser m.m.

  Forrige gang musikk-elevene gjennomførte festivalhelg, var 2. - 4. februar 2018. Tittelen var da "Vinyl".

  Musikklinja planlegger festivalhelg i Hamar en helg i februar 2019.

  Musikklinja har egen facebookside. Du finner den her.

  Hovedproduksjon dans

  Danseelevene fra alle tre årstrinn går hvert år sammen om å lage en stor danseforestilling som vises offentlig i mars. Forestillingen finner sted på Hamar teater.

  Inneværende skoleår var det en egen versjon av "Alice i Eventyrland" som elevene på danselinja satt opp den 17. mars.

  Les omtale om forestillingen under nyheter.

  Event på facebook her.  

  Danselinja har egen side på facebook. Du finner den her.

  Teaterforestilling  i mars

  Drama-avgangselever produserer en teaterforestilling som blir vist offentlig i mars. Dette er Vg3 dramas hovedproduksjon. Produksjonsprosessen er i sterk grad preget av elevmedvirkning. Gjennom hele det siste skoleåret brukes det meste av tiden i faget Teaterproduksjon fordypning 2 til å planlegge, skrive, øve inn og sy, snekre og male. Både valg av stykke, spillested, innhold og form er viktige deler i elevenes arbeidsprosess, i tillegg til at de selv regisserer, produserer og innstuderer stykket.

  I år har de 17 elevene i Vg3 drama produsert tre ulike forestillinger under fellestittelen "Den røde tråden". De presenterer dem på Disen Kulturveksttun 17. og 18. mars.

  Lørdag 17. mars:
  kl. 17.00: Systemet er frelsen
  kl. 18.30: Vogn 5
  kl. 20.00: En pest og ei plage

  Søndag 18. mars:
  kl. 13.00: En pest og ei plage
  kl. 14.30: Vogn 5
  kl. 16.00: Systemet er frelsen

  Enkeltbillett pr. forestilling: 50,-/100,-
  Samlebillett, alle tre forestillinger: 100,-/200,-
  Billetter i døra. Kontanter og vipps.

  Produksjonsprosessen til Vg3 dramas hovedproduksjon er i sterk grad preget av elevmedvirkning. Både valg av stykke, spillested, innhold og form er viktige deler i elevenes arbeidsprosess, i tillegg til at de selv regisserer, produserer og innstuderer stykket.
  Dramalinja har egen side på facebook. Du finner den her.

  Musikklinjas vårprosjekt  i april

  Hver vår arrangerer elevene på musikklinja en større konsert som utgjør et årlig høydepunkt for elevene. I løpet av tre år roteres det mellom en akustisk konsert, en klassisk konsert og en show-konsert.

  I 2018 er turen kommet til en akustisk konsert. Tittelen er «Mellom bakkar og berg» og blir en konsert med norsk musikk og norske tekster. På scenen vil publikum oppleve musikklinjekoret, 1. klasse innslag, samspillgruppe og solister fra 2. og 3. klasse. Konsertene er på Hamar Sagbladfabrikk fredag 27. april kl. 19 og lørdag 28. april kl. 15 og kl. 19.

  Billetter kan kjøpes på e-billett.

  Musikklinja har egen facebookside. Du finner den her

  Teaterforestillinger  i april

  I slutten av april avslutter både elevene i Vg1 drama  og Vg2 drama skoleårets forestillingsarbeid. Forestillingene vises som intern husvisning eller som offentlige forestillinger. Vg1 drama arbeider gjennom skoleåret med et stykke av William Shakespeare som utgangspunkt og som inspirasjon for en teaterforestilling. Egne valg og beslutninger i ensemblet står sentralt. Vg2 drama arbeider i vårhalvåret med klassisk dramatikk. Elevene arbeider i grupper, og forkorter og bearbeider de klassiske stykkene til versjoner som passer gruppens størrelse og kjønnsfordeling og en nokså stram tidsramme. Elevene står i arbeidet fritt i spørsmålet om de vil legge seg tett opp til en klassisk tolkning av stykkene, en variant/nyansering, eller en kontrastering/vridning av det opprinnelige stykket. 

  Skoleåret 2017/2018 presenterer elevene i Vg2 drama forkortede og bearbeidede versjoner av August Strindbergs "Frøken Julie"  og "Dødsdansen", Sylvia Plaths "Glassklokken", Philip Ridleys "Disney-Killer" og Frode Gryttens "Bikubesong".

  Under tittelen "Bearbeidet klassiker" blir forestillingene vist gratis, som lukket husvisning for inviterte gjester, i skolens aula kl. 17.00 mandag 23. og tirsdag 24. april. Tidsramme for hele arrangementet (inkl. små pauser for omrigg/sceneskift) er mellom 2,5 og 3 timer. Publikum som ønsker å se husvisningen kan ta kontakt med elevene i Vg2 drama. 

  Dramalinja har egen side på facebook. Du finner den her

  Andre prosjekter

  I tillegg til å delta på de konsertene og forestillingene beskrevet over, som Musikk, dans og dramaelever produserer i egen regi, samarbeider de med ulike arrangører og prosjekter. Les nærmere om de ulike gjennomførte samarbeidsprosjekter i under Nyheter og tidligere artikler.

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?