Vg1 og Vg2 Drama

I slutten av april avsluttet både elevene i Vg1 Drama og Vg2 Drama skoleårets forestillingsarbeid. I skoleåret 2017/18 resulterte dette arbeidet i Vg1 Dramas forestilling "Duplex ludum" og Vg2 Dramas husvisninger under tittelen "Bearbeidet klassiker"
Sist oppdatert 09.03.2018
Bearbeidet klassiker

Vg1 Drama arbeider gjennom skoleåret med et stykke av William Shakespeare som utgangspunkt og som inspirasjon for en teaterforestilling. Egne valg og beslutninger i ensemblet står sentralt. 

Forrige gang dette ble gjort var skoleåret 2017/2018, da elevene med utgangspunkt i Shakespeares "En midtsommernattsdrøm" arbeidet fram forestillingen "Duplex ludum". Forestillingen ble vist  offentlig i skolens aula torsdag 26. og fredag 27. april. Tilsvarende arrangement blir gjennomført april 2019. 

Vg2 Drama arbeider i vårhalvåret med klassisk dramatikk eller med å dramatisere noveller eller romaner. Elevene arbeider i grupper, og forkorter og bearbeider de opprinnelige verkene til versjoner som passer gruppens størrelse og kjønnsfordeling og en nokså stram tidsramme. Elevene står i arbeidet fritt i spørsmålet om de vil legge seg tett opp til en klassisk tolkning av utgangspunktet, en variant/nyansering, eller en kontrastering/vridning. 

Skoleåret 2017/2018 presenterte elevene i Vg2 Drama forkortede og bearbeidede versjoner av August Strindbergs "Frøken Julie" og "Dødsdansen", Sylvia Plaths "Glassklokken"Philip Ridleys "Disney-Killer" og Frode Gryttens "Bikubesong".

Under tittelen "Bearbeidet klassiker" ble forestillingene vist gratis, som lukket husvisning for inviterte gjester, i skolens aula kl. 17.00 mandag 23. og tirsdag 24. april. Et tilsvarende arbeid med klassisk dramatikk vil også bli gjort skole-året 2018-2019, men muligens arbeidet inn i rammen til MDD-avdelingens jubileumsfestival i mars.

Dramalinja har egen side på facebook.