Bearbeidet klassiker -husvisning

I slutten av april avslutter både elevene i Vg1 Drama og Vg2 Drama skoleårets forestillingsarbeid. Forestillingene vises som intern husvisning eller som offentlige forestillinger. Elevene medvirker i beslutningen om det blir det ene eller det andre. Les om Vg2 Drama lenger nede på siden, om Vg1 Drama øverst.
Sist oppdatert 09.03.2018
Bearbeidet klassiker

Vg1 Drama arbeider gjennom skoleåret med et stykke av William Shakespeare som utgangspunkt og som inspirasjon for en teaterforestilling. Egne valg og beslutninger i ensemblet står sentralt. 

Forrige gang dette ble gjort var skoleåret 2016/2017, da elevene med utgangspunkt i Shakespeares "Othello" arbeidet fram forestillingen "Bare Kristen". Forestillingen ble vist  offentlig i skolens aula torsdag 27. og fredag 28. april. Tilsvarende arrangement blir gjennomført april 2018. 

Vg2 Drama arbeider i vårhalvåret med klassisk dramatikk eller med å dramatisere noveller eller romaner. Elevene arbeider i grupper, og forkorter og bearbeider de opprinnelige verkene til versjoner som passer gruppens størrelse og kjønnsfordeling og en nokså stram tidsramme. Elevene står i arbeidet fritt i spørsmålet om de vil legge seg tett opp til en klassisk tolkning av utgangspunktet, en variant/nyansering, eller en kontrastering/vridning. 

Skoleåret 2017/2018 presenterer elevene i Vg2 Drama forkortede og bearbeidede versjoner av August Strindbergs "Frøken Julie"  og "Dødsdansen", Sylvia Plaths "Glassklokken"Philip Ridleys "Disney-Killer" og Frode Gryttens "Bikubesong".

Under tittelen "Bearbeidet klassiker" blir forestillingene vist gratis, som lukket husvisning for inviterte gjester, i skolens aula kl. 17.00 mandag 23. og tirsdag 24. april. Tidsramme for hele arrangementet (inkl. små pauser for omrigg/sceneskift) er mellom 2,5 og 3 timer. Publikum som ønsker å se husvisningen kan ta kontakt med elevene i Vg2 Drama. 

Dramalinja har egen side på facebook.