Pedagogisk pris til VG2 yrkesfag 2017/2018

Årets pedagogiske pris til VG2 yrkesfag 2017/18 går til: Herman Smaaberg fra Stange videregående skole. Gratulerer med utmerkelsen!
Sist oppdatert 05.12.2018
Herman Smaaberg

Her er begrunnelsen slik den ble lest opp av fylkesråd Aasa Gjestvang på pressekonferansen:

Du har oppnådd svært gode resultater med kun karakterene 5 og 6 på vg2, og du gjennomførte den beste tverrfaglige eksamen ved skolen noensinne. Fraværet ditt har også vært minimalt disse to årene.

Med slike resultater er du en ettertraktet lærling, og du fikk flere tilbud fra lokale bedrifter uten å søke læreplass. Men du er tydeligvis en person som hele tiden vil søke nye faglige utfordringer og derfor søker du like godt læreplass på anlegg i et annet fylke.

Gjennom hele vg2 har du vist at du trives med faglige utforinger og har derfor også hatt en svært god faglig utvikling. Du er både kreativ og løsningsorientert. Ikke nok med det du brukte også fritida di til faglig utvikling hvor du delte informasjon og instruksjonsvideoer om betong på læringsplattformen. Med din kompetanse og kreativitet ble du for læreren en «kritisk venn» som stilte de gode faglige spørsmålene som også bidro til at hele klassen løftet seg faglig.

Det at du klarte å dra med deg de andre elevene førte til 100% gjennomføring i klassa!!! Kjempeflott!

Men sjøl om du er faglig flink har du evne til å både å være ydmyk og være en god medelev.

Du og dine medelever hadde praksisplass på Betong øst og der kom dere med et litt utradisjonelt forslag på betongprodukt, nemlig støpte bordtennisbord. Som takk for samarbeidet med bedriften støpte dere like godt et eget bord til de ansatte. Det må jeg si er en liten gla’ sak og som fikk oppmerksomhet i media.

Om faglige spørsmål opptar en del av fritida di, rekker du også å være en habil ishockey-spiller på eldre juniorlaget til Storhamar.

Jeg tenker at du med din faglige interesse og kreativitet vil vise at fagarbeideren i stor grad bidrar i innovasjonsprosesser i bedrifter noe som nå heldigvis er satt på dagsorden fra både Forskningsrådet, NHO og Innovasjon Norge.

Slike helstøpte og flotte egenskaper både faglig og sosialt gjør at du er en ypperlig rollemodell og forbilde for medlever.

Her finner du hele oversikten over pedagogiske priser 2017/2018.