NM i skogbruksferdigheter 2018

I år foregår NM i skogbruksferdigheter ved Nome videregående skole avdeling Søve. Storsteig-elever er med.
Sist oppdatert 12.04.2018
Storsteig-elever lagbilde
Lagbilde NM i skogbruksferdigheter. Foto: Per Thore Midtskogen

Onsdag var det gjennomføring av arrangementets første øvelse for deltakerne, skogløype. Etter skogløypa var gjennomført fikk elevene en tur på telemarkskanalen, ombord på båten ble det holdt foredrag for elevene om kanalen, tømmerfløting og kanalens betydning og utvilking av skogindustrien i Telemark. 

Torsdag var det duket for motorsagøvelser, som innbærer kategoriene som felling, kjdebytte/sverdsnuing, under -og overkapping, presisjonskapping og kvisting. Slik vi husker det her på Storsteigen i 2017 da vi var arrangør, var dette dagen med action, motorsaglyder og flis i alle retninger. Kvisting er den siste øvelsen og kan regnes som finalen. Her er det hurtig, presisjon og tankesettet som er med og avgjør sluttresultatet. 

Som siste deltaker fra Storsteigen inn på kvisting hadde Jonas Vardenær Heggset så langt i motorsagøvelsene 0 straffepoeng. Det var spenningen høy inn mot siste øvelse som endte med en total poengsum på 1038 og en 21 plass, rett bak Mari Stormoen som endte med en poengsum på 1047 og totalt da på en 20 plass. Mathias Norhagen på en 40 plass og Marita Myrene på 49 plass.

I disse øvelsene er det ikke bare kjedet som skal være skjerpet, men også selve deltakeren.

Vi gratulerer med godt gjennomført NM.