Fish'n Go vant!

Det var Fish´n Go med ideen om en restaurantkjede med mange forskjellige fiskearter som skapte den største begeistringen hos den lokale juryen.
Sist oppdatert 19.03.2018

10. - 12. januar reiste elevene fra Trysil til Stavanger for å konkurrere i den nasjonale finalen i Ringer av vann – sjømat for framtiden.

I 2017 vil Norge eksportere sjømat for mer enn 90 milliarder kroner. Dette gjør sjømat til en av våre viktigste eksportartikler. Til tross for dette har unge lite kunnskap om bransjen og yrkesmulighetene den tilbyr.

Vårt mål med prosjektet er at flere unge får øynene opp for de spennende og varierte jobbmulighetene som finnes i tilknytning til sjømatnæringen. Innovasjonscampene bidrar til at elevene får ønske om, og styrket evne til, fremtidig entreprenørskap og gründervirksomhet i sjømatnæringen, sier Janita Arhaug, leder for Sett Sjøbein. 
I Ringer av vann bidrar fagpersoner med sin kompetanse både som forelesere, de er veiledere i gruppearbeidet på innovasjonscampene og de er jurymedlemmer som vurderer elevenes arbeider.

Sjømatnæringen er i rivende utvikling, og skolebøkene er utdatert. I prosjektet får elevene kunnskap om sjømatnæringen, samtidig som de får praktisk erfaring med innovasjon, nytenkning og samarbeid. Da blir læringen morsommere og mer virkelighetsnær! Modellen vi bruker kan overføres til mange ulike bransjer og fagområder, sier Erik Lundgård, rådgiver i Ungt Entreprenørskap Hedmark.